LittleBig Logo

Bok till film: De förjagade

August 16, 2019

LittleBig Productions AB har optionsrätt till filmatiseringen av författaren Mikael Strömbergs skräckroman De förjagade.

Filmmanus är skrivet av Jonas Tarestad och regissör blir Anders Banke som bl.a. regisserade den svenska genrefilmen Frostbiten (2006) och nu senast Enemy Lines (2020) som utspelar sig i Polen under andra världskriget.

Produktionsstart för De förjagade beräknas bli under vårvintern 2021.

Boken De förjagade handlar om en grupp svenska soldater som under första världskriget skickas till en utpost i Norrbotten där en hemlig transaktion med Ryssland ska äga rum nära gränsen till Finland. Det dröjer inte länge efter deras ankomst innan de förstår att något är fel och att ett okänt hot lurar i skogarna.

Mer om författaren:
Mikael Strömberg (f. 1976) är uppvuxen i Norrtälje och bor i dag i södra Stockholm med sin fru och deras två barn. Efter mångårigt musicerande där han skrev ca tvåhundra låttexter, många med skräcktema, debuterade han 2011 med den kritikerhyllade skräckromanen Vätten och har sedan dess kommit ut med flera böcker i samma genre. Den militärhistoriska skräckromanen De förjagade kom ut i september 2017.
Förutom sina böcker har Strömberg även medverkat med novellen Flockdjur i antologin 13 Svarta Sagor, utgiven av Swedish Zombie, samt fått de två skräcknovellerna Stenfoster och Isadora Cordée inlästa i en av Sveriges populäraste podcasts – Sveriges Radios Creepypodden, som även finns på Spotify.

Mer om filmbolaget:
Filmbolaget LittleBig Productions AB med delägarna Anna G. Magnúsdóttir och Anders Granström har bl.a. producerat den svensk/isländska dramakomedin Stackars älskande/Pity the Lovers (2019) som spelades in på Island hösten 2017, genrefilmerna American Burger (2014) och Operation Ragnarök ( 2018), samt det prisbelönta romantiska dramat Hemma (2014). LittleBig Productions är även en av initiativtagarna och grundarna av Nordic Genre Invasion, ett nätverk för nordiska filmproducenter i syfte att profilera och marknadsföra nordisk genrefilm på den internationella marknaden.

Related News